6-7. 12. 2022. | Ustanova kulture Parobrod

8. 12. 2022. | Fakultet Dramskih Umetnosti

Ulaznice su u prodaji!

Ulaznice za Audio Forum 2022 dostupne su na tickets.rs

Konačno možete obezbediti svoje mesto na Audio Forumu kupovinom ulaznica kod najvećeg distributera u Srbiji! Bilo da ih nabavljate u bogatoj prodajnoj mreži ili online, za Audio Forum 2022 nudimo dve vrste ulaznica:

"Komplet ulaznica" važi 6. i 7.12. u UK Parobrod i 8.12. na Fakultetu dramskih umetnosti. Ovom ulaznicom obezbeđujete mesto na celom, trodnevnom događaju.

„Radionica“ važi samo 8.12. na Fakultetu dramskih umetnosti. Ovom ulaznicom obezbeđujete mesto na višečasovnoj radionici koja se tradicionalno održava kao treći dan Audio Foruma.

Na dan događaja, cene ulaznica će se povećati. Rezervišite svoje mesto danas! Upoznajte se i sa uslovima korišćenja i politikom privatnosti distributera.

Predavači

O miksovanju muzike za najveće svetske produkcije

Legendarni je mikser muzike koji je u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri sarađivao sa najpopularnijim izvođačima u različitim žanrovima, od Rolling Stones-a do Coldplay-a. Sedmostruki je dobitnik Gremija, dugo poštovan zbog zvučnog pristupa koji on naziva “BRAUERIZE”! Javiće nam se iz svog studija “Electric Lady”, u kome poseduje neviđenu kolekciju vintage procesora.

O dizajnu zvuka
u animiranom filmu

“Sound guru”, edukator, jedan od najbitnijih dizajnera zvuka sa petnaest nominacija i dve dobijene nagrade Oskar, za igrani i animirani film. Impresivna radna biografija koja govori sama za sebe i iz koje treba izdvojiti igrane filmove Apocalypse Now, The Right Stuff, Star Wars, Forrest Gump, The Revenant, ali i animirane Ice Age, How to Train Your Dragon, Rio, Shrek, The Incredibles…

O upravljanju svojom muzičkom karijerom

Kaže za sebe da je zaluđenik za muzičkim marketingom – autor knjiga „Processing Creativity: The Tools, Practices And Habits Used To Make Music You’re Happy With“ i „Get More Fans: The DIY Guide To The New Music Business“. Džesi će objasniti kako da promovišete svoj muzički projekat, kako muzički biznis zapravo funkcioniše i kako da napredujete u stvaranju baze obožavalaca.

Q&A with Martin Stig Andersen

Martin je poznat po muzici i zvuku za čuvene naslove LIMBO, INSIDE, Wolfenstein ll: The New Colossus, Back 4 Blood i Control. Pridružiće nam se sa Q&A sesijom na Audio Forumu 2022. Konačno ćete moći da postavite pitanja koja su se sasvim sigurno gomilala još od vremena naslova LIMBO!

 

Radionica: DANTE na slučaju StageTec Avatus miksete

Audio over IP je tehnika prenosa audio signala koja DANTE protokolom postiže izuzetne rezultate u raznim primenama. Učesnicima radionice u četvrtak 8.12. Mirjana će održati predavanje o DANTE protokolu i kako se prožima kroz odličnu StageTec Avatus miksetu. Nakon toga, zajedno ćemo isprobati sistem i videti zašto na sajtu proizvođača stoji “Contact us for pricing!”

Deep dive u dizajn muzike za AA sci-fi igru “Scars Above”

Dugogodišnji je dizajner zvuka za video igre i alumni Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Detaljno će nam predstaviti proces planiranja, produkcije i implementacije muzike za dolazeći naslov “Scars Above”.

Testiranje dearVR proizvoda pomoću in-ear monitora

Kompanija Sennheiser je odnedavno jedna od vodećih u oblasti razvoja virtualizacije zvuka. To je zahvaljujući svojoj AMBEO tehnologiji, ali i zbog strateškog partnerstva sa Dear Reality ekipom. Zajedno sa njima, u online sesiji, isprobavaćemo razne primene dearVR softvera pomoću slušalica sa bežičnim prijemnikom u Parobrodu. Na raspolaganju je ograničen broj slušalica.

Autorsko pravo u doba inovacija i neizvesnosti

Odnedavno, Srđan je pravnik u čuvenom SOKOJ-u, a na Audio Forumu 2022 pričaćemo o pravnom tretmanu autorskih dela koja, poslednjih godina, dobijaju nove oblike koji su i dalje u magli zakonodavstva – NFT. Stari prijatelj Audio Foruma, Srđan Mitrić, ponovo će se susresti sa publikom – stvaraocima intelektualne svojine. Kako publika uvek ima pitanja za Srđana, evo nove prilike!

Michael Brauer
Mikser muzike, Electric Lady Studio B

O miksovanju muzike za najveće svetske produkcije

Legendarni je mikser muzike koji je u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri sarađivao sa najpopularnijim izvođačima u različitim žanrovima, od Rolling Stones-a do Coldplay-a. Sedmostruki je dobitnik Gremija, dugo poštovan zbog zvučnog pristupa koji on naziva "BRAUERIZE"! Javiće nam se iz svog studija "Electric Lady", u kome poseduje neviđenu kolekciju vintage procesora.

Randy Thom
Direktor dizajna zvuka, Skywalker Sound

O dizajnu zvuka
u animiranom filmu

“Sound guru”, edukator, jedan od najbitnijih dizajnera zvuka sa petnaest nominacija i dve dobijene nagrade Oskar, za igrani i animirani film. Impresivna radna biografija koja govori sama za sebe i iz koje treba izdvojiti igrane filmove Apocalypse Now, The Right Stuff, Star Wars, Forrest Gump, The Revenant, ali i animirane Ice Age, How to Train Your Dragon, Rio, Shrek, The Incredibles...

Jesse Cannon
Muzički producent, jutjuber i pisac

O upravljanju svojom muzičkom karijerom

Kaže za sebe da je zaluđenik za muzičkim marketingom - autor knjiga „Processing Creativity: The Tools, Practices And Habits Used To Make Music You’re Happy With“ i „Get More Fans: The DIY Guide To The New Music Business“. Džesi će objasniti kako da promovišete svoj muzički projekat, kako muzički biznis zapravo funkcioniše i kako da napredujete u stvaranju baze obožavalaca.

Martin Stig Andersen
Kompozitor i dizajner zvuka za video igre

Q&A with Martin Stig Andersen

Martin je poznat po muzici i zvuku za čuvene naslove LIMBO, INSIDE, Wolfenstein ll: The New Colossus, Back 4 Blood i Control. Pridružiće nam se sa Q&A sesijom na Audio Forumu 2022. Konačno ćete moći da postavite pitanja koja su se sasvim sigurno gomilala još od vremena naslova LIMBO! Ako budemo dobri, možda nam ispriča kako je tačno radio na zvuku za The Huddle iz igre INSIDE.

Dimitrije Cvetković
Head of Audio, Mad Head Games

Deep dive u dizajn muzike za AA sci-fi igru "Scars Above"

Dugogodišnji je dizajner zvuka za video igre i alumni Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Tokom rada u kompaniji Mad Head Games, koja je odnedavno deo Embracer grupe, bavio se zvukom i muzikom za izrazito širok spektar žanrova igara, za najrazličitije publike. Detaljno će nam predstaviti proces planiranja, produkcije i implementacije muzike za dolazeći naslov "Scars Above".

Mirjana Mihajlović
Chief System Architect, Dirigent Acoustics

Radionica: DANTE na slučaju StageTec Avatus miksete

Audio over IP je tehnika prenosa audio signala koja DANTE protokolom postiže izuzetne rezultate u raznim primenama. Učesnicima radionice u četvrtak 8.12. Mirjana će održati predavanje o DANTE protokolu i kako se prožima kroz odličnu StageTec Avatus miksetu. Nakon toga, zajedno ćemo isprobati sistem i videti zašto na sajtu proizvođača stoji "Contact us for pricing!"

Dear Reality
Proizvodi za virtualizaciju zvuka

Testiranje dearVR proizvoda pomoću bežičnog sistema

Kompanija Sennheiser je odnedavno jedna od vodećih u oblasti razvoja virtualizacije zvuka. To je zahvaljujući svojoj AMBEO tehnologiji, ali i zbog strateškog partnerstva sa Dear Reality ekipom. Zajedno sa njima, u online sesiji, isprobavaćemo razne primene dearVR softvera pomoću slušalica sa bežičnim prijemnikom u Parobrodu. Na raspolaganju je ograničen broj slušalica.

Srđan Mitrić
Pravnik, SOKOJ

Autorsko pravo u doba inovacija i neizvesnosti

Odnedavno, Srđan je pravnik u čuvenom SOKOJ-u, a na Audio Forumu 2022 pričaćemo o pravnom tretmanu autorskih dela koja, poslednjih godina, dobijaju nove oblike koji su i dalje u magli zakonodavstva - NFT. Stari prijatelj Audio Foruma, Srđan Mitrić, ponovo će se susresti sa publikom - stvaraocima intelektualne svojine. Kako publika uvek ima pitanja za Srđana, evo nove prilike!

?
Iznenađenje ili možete pogoditi?

Uskoro otkrivamo još govornika!

Proveravajte ovu stranicu povremeno kako biste bili u toku sa govornicima koje ćemo uvrstiti u program Audio Foruma 2022. Prijavite se na newsletter i dođite na Discord server kako biste još lakše dobijali vesti!

Konačna Satnica

6. 12. 2022. | Dan 1

Ustanova kulture Parobrod

Možete se registrovati bilo kad od 12:00 do kraja dana. Molimo vas, imajte ulaznice spremne prilikom registracije.

Uvodnim govorom od najviše 30 minuta, otvorićemo Audio Forum 2022 i nagovestiti šta nas nadalje očekuje.

Testiramo dearVR proizvode pomoću in-ear monitora. Na raspolaganju je ograničen broj in-ear monitora, tako da – požurite!

Head of Audio @ Mad Head Games, koji trenutno radi na sci-fi AA naslovu “Scars Above”.

Dizajner zvuka za LIMBO, INSIDE, Wolfenstein ll: The New Colossus, Back 4 Blood i Control održaće Q&A za učesnike Audio Foruma 2022.

Pauza od sat vremena će nas pripremiti za poslednje predavanje prvog dana Audio Foruma 2022.

Od Stones-a do Coldplay-a; sedmostruki Gremijevac, poznat i po “BRAUERIZE”, javiće se iz studija sa gomilom vintage tehnike!

Upoznajemo se i pričamo šta sve možemo učiniti jedni za druge. Obavezno proveravamo šta je Amisys sve izložio od tehnike.

Vidimo se na drugom danu Audio Foruma 2022, u sredu 7.12.2022. u UK Parobrod!

7. 12. 2022. | Dan 2

Ustanova kulture Parobrod

Možete se registrovati bilo kad od 13:30 do kraja dana. Molimo vas, imajte ulaznice spremne prilikom registracije.

Uvodnim govorom od 15 minuta, podesićemo očekivanja za drugi dan Audio Foruma 2022 i spremiti se za ono što sledi i trećeg dana!

Stari prijatelj Audio Foruma, odnedavno, pravnik u SOKOJ-u, pričaće o pravnom tretmanu autorskih dela u obliku – NFT-eva.

Muzički marketar, jutjuber i autor knjiga o tome kako promovisati muzički projekat, kako taj biznis funkcioniše i kako graditi svoj fanbase

Pauza od sat vremena će nas pripremiti za poslednje predavanje drugog dana Audio Foruma 2022.

15 nominacija i 2 dobijena Oskara; radio na Apocalypse Now, Star Wars, Forrest Gump, Ice Age, How to Train Your Dragon, Shrek…

Upoznajemo se i pričamo šta sve možemo učiniti jedni za druge. Obavezno proveravamo šta je Amisys sve izložio od tehnike.

Vidimo se na trećem danu Audio Foruma 2022, u četvrtak 8.12.2022. na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu!

8. 12. 2022. | Dan 3

Fakultet dramskih umetnosti

Možete se registrovati bilo kad od 15:00 18:00. Molimo vas, imajte ulaznice spremne prilikom registracije.

Audio over IP je tehnike prenosa audio signala; o DANTE protokolu na primeru StageTec Avatus miksete

Svodićemo utiske, podružiti se još malo, isprobavati interesantnu tehniku u Sobi 62 na FDU i pričati o tome šta sledi naredne godine!

Audio Forum 2023 obeležiće 10 godina postojanja Audio Foruma. Mi za tu priliku planiramo svašta, a vi – brace yourselves.

Ekipa koja je uz nas

Prijatelji događaja

This website uses cookies to provide you with a better user experience. You can find more details in our privacy policy.