Audio Forum 2014

28. - 30.5.2014 | Fakultet dramskih umetnosti
Nakon prvog Audio Foruma, postalo je jasno da „ta lopta mora dalje da se kotrlja“. Nemerljiva je vrednost koju donosi prisustvo, razgovor i interakcija sa ljudima iz industrije sa dugogodišnjim portfolijom, pa je Audio Forum 2014 morao biti veći i bolji.

Audio Forum je bio prvobitno zamišljen kao vannastavna aktivnost za studente Katedre za snimanje i dizajn zvuka na FDU. Međutim, 2014. godine javlja se potreba da se obim i domet događaja poveća, tako da se po prvi put pojavljuje jedan sponzor – Audio Pro Artist, pored pokroviteljstva Ministarstva kulture i informisanja.

Takođe, prvi put smo se susreli sa predavačima koji dolaze izvan granica Republike Srbije, što je Audio Forum 2014 učinilo posebno atraktivnim. Predavačku postavu činili su čuveni muzički producent Nikša Bratoš, poznati tandem akustičara i elektrotehničara dr Šumarac-Pavlović i dr Mijić i predstavnik kompanije Avid Ansgar Liem.

Takođe, bila je dobra prilika da zajedno isprobamo Allen&Heath GSR-24 miksetu, tada novu na FDU.

Predavači

Ansgar Liem

Live Sound Sales Central Europe agent, AVID

28.5.2014 | 13:10 - 15:30 | na licu mesta

AVID S3L je modularan, visokoperformantni sistem baziran na HDX tehnologiji. Sistem čine još izmenjiv ulazno/izlazni modul i kompaktni kontroler koji je pogodan za nošenje na teren, jednako upotrebljiv i u studijskim uslovima.

Svi uređaji u sistemu su međusobno povezani preko gigabitnog Ethernet protokola koji podržava Ethernet-based AVB i EUCON standarde. Osnova AVID S3L sistema je nagrađivana VENUE platforma, a moguća je i direktna veza sa ProTools DAW okruženjem.

Prezentaciju je na Audio Forumu 2014. održao Ansgar Liem, koji je tada radio kao Live Sound Sales Central Europe agent u kompaniji AVID.

dr Dragana Šumarac-Pavlović

Profesor na Elektrotehničkom fakultetu i Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu

28.5.2014 | 16:00 - 17:30 | na licu mesta

Profesor dr Dragana Šumarac-Pavlović je stručnjak u oblasti tehničke akustike. Profesor je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu i saradnik na Katedri za snimanje i dizajn zvuka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Na Audio Forumu 2014. održala je radionicu pod nazivom “Faktori koji utiču na kvalitet monitoringa (a nisu zvučnici)”, zajedno sa dr Miomirom Mijićem, takođe profesorom Elektrotehničkog fakulteta i saradnikom na Katedri za snimanje i dizajn zvuka.

dr Miomir Mijić

Profesor na Elektrotehničkom fakultetu i Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu

28.5.2014 | 16:00 - 17:30 | na licu mesta

Profesor dr Miomir Mijić je najstručnija osoba za pitanja akustike i probleme vezane za prostiranje zvuka u prostoru. Pored velikih objekata od nacionalnog značaja, projektovao je akustička rešenja i za poznate muzičke studije u Srbiji.

Profesor je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu i saradnik na Katedri za snimanje i dizajn zvuka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Zajedno sa dr Draganom Šumarac-Pavlović, takođe profesorom Elektrotehničkog fakulteta i saradnikom na Katedri za snimanje i dizajn zvuka, održao je radionicu “Faktori koji utiču na kvalitet monitoringa (a nisu zvučnici)” na Audio Forumu 2014.

Nikša Bratoš

Muzički producent i profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu

29. - 30.5.2014 | 12:00 - 17:00 | na licu mesta

Predavanje pod naslovom „Uvod u muzičku produkciju – knjiga postanka“ i radionicu “Kad je miks gotov: deo 1 i 2”, Nikša Bratoš, docent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, održao je na drugom Audio Forumu ikada organizovanom.

Nikša je muzički producent, mikser, aranžer i snimatelj muzike; pionir muzičke produkcije bivše SFRJ i stoji iza najprestižnijih muzičkih albuma sa ovih prostora.

Neki od napoznatijih izvođača kojima je producirao muzičke albume su: Oliver Dragojević, Džiboni, Zdravko Čolić i Đorđe Balašević.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies) radi Vašeg lakšeg pretraživanja. Možete pronaći više informacija na našoj politici privatnosti.